LET’S DESIGN YOUR NOVEL

IK HEB VRAGEN TWIJFELS ...

IK HEB VRAGEN TWIJFELS ...

Je bent hier waarschijnlijk omdat je vragen hebt over de tarieven of meer wilt weten over hoe het is om met mij samen te werken. Dat is volkomen normaal en begrijpelijk! Ik doe zelf ook altijd eerst grondig onderzoek voordat ik ergens aan begin. Het laat alleen maar zien dat je je zaken goed voorbereidt! Hieronder vind je antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen. Ik help je graag verder!

Hoe verloopt het contact met jou?

Ik heb geen voorkeur voor specifieke contactmethoden. Gewoonlijk start ik de communicatie met een e-mail. Mocht ik meer informatie nodig hebben of als jij de behoefte voelt om te bellen, dan kunnen we een telefoongesprek inplannen. Sommige klanten geven de voorkeur aan e-mail, terwijl anderen liever bellen of WhatsApp gebruiken. We zullen van tevoren duidelijke afspraken maken over de wijze van contact, zodat jij kunt aangeven wat voor jou het prettigst is.

Mag ik, als ik telefonisch contact wil, zo vaak bellen als ik wil?

Als klant kun je kosteloos telefonisch contact opnemen voor gesprekken korter dan 10 minuten. Voor gesprekken die langer duren, wordt een tarief van €1,50 per minuut in rekening gebracht, waarbij de eerste 10 minuten nog steeds gratis zijn. Indien je meer dan drie keer telefonisch contact initieert, geldt vanaf het vierde gesprek een vast tarief van €1,50 per minuut vanaf de eerste minuut.

Voor uitgevers zijn de telefonische contactmomenten gratis.

Hoe snel ben je klaar met mijn boek?

Dat ligt aan het project. We gaan eerst kijken wat je wil. Als de opdracht duidelijk is, plan ik je opdracht in mijn agenda en kan ik je een inschatting geven wanneer de eerste schetsen klaar zijn. Daarna ligt het aan het aantal revisierondes/correcties die je nodig hebt.

Ik wil mijn boek in eigen beheer uitgeven maar ik heb nog te veel vragen.

Snap ik! Het is ook veel informatie allemaal! Om je op weg te helpen heb ik op deze pagina een hoop informatie voor je gebundeld.

Maak je ook e-books op?

Op dit moment bied ik deze dienst niet aan.

Staan de prijzen vast?

Wanneer we een overeenkomst sluiten, blijven de prijzen voor dat specifieke project vaststaan. Mocht het project toch meer werk zijn, of heb je aanvullende wensen, dan komt er een meerprijs bovenop, maar dit pas na overleg tussen beide partijen.

Wat is het verschil tussen de pakketten van interior designs?

Met EASY PEASY LEMON SQUEEZY krijg je een professioneel opgemaakt binnenwerk voor je boek.
Met ALLE TOETERS EN BELLEN ga ik een stapje verder. Ik voeg (indien wenselijk) mooie hoofdstukversiering toe, zoals dividers, afbeeldingen of kleine elementen. Ook is het mogelijk om teksten vorm te geven, bijvoorbeeld een chatgesprek in het boek. Deze kan ik dan opmaken zodat het lijkt alsof je ook echt naar een chatgesprek zit te kijken. Dit kan bijvoorbeeld ook voor krantenartikelen of briefjes die je personages aan elkaar schrijven.

Welke afbeeldingen gebruik je voor boekomslagen en binnenwerken?

Ik maak gebruik van stockfoto’s die legaal worden aangekocht. Liever je eigen foto gebruiken? Let dan op dat je toestemming hebt van de eigenaar van de afbeelding. De verantwoordelijkheid ligt hiervoor bij jou.

Waarom moet ik als selfpubber een aanbetaling doen?

Als vormgever heb ik helaas te vaak ervaren dat ik al aan een project was begonnen en de klant vervolgens besloot over te stappen naar een andere vormgever, zonder te betalen. Ook komt het voor dat klanten de afgesproken voorwaarden negeren en meer verwachten dan overeengekomen. Dit brengt mij in een positie waarbij ik het risico loop uren te investeren in een project dat uiteindelijk leidt tot een weigering tot betalen. Om mezelf hiertegen te beschermen, vraag ik een aanbetaling van €75. Deze aanbetaling wordt geëist na het ondertekenen van de overeenkomst, die ik verstuur na ons eerste kennismakingsgesprek via e-mail of telefoon. Het indienen van een aanvraag via mijn website is geheel vrijblijvend en verplicht je niet direct tot betalen. Je wordt pas om een betaling gevraagd nadat je het contract hebt ondertekend en besluit gebruik te maken van mijn diensten.

Voor uitgevers geldt geen aanbetaling.

Als ik een terugkerende klant ben, heb ik dan nog steeds te maken met aanbetalingen?

Na de eerste drie afgeronde opdrachten, ben je niet meer verplicht tot een aanbetaling.

Waar moet ik voor zorgen als ik besluit om door jou een boekcover te laten maken?

Zorg dat je al onderzoek hebt gedaan naar een drukker, en dat je een beslissing hebt gemaakt over het formaat. De door jou gekozen drukker kan jou dan aanleverspecificaties geven zoals: formaat, afloop, marges. Sommige drukkers geven je ook een template mee. Deze informatie is voor mij cruciaal voordat ik ga beginnen met ontwerpen. De rest komt vanzelf.

Kan je mij helpen naar het zoeken van een drukker?

Ik adviseer je maar al te graag (kosteloos) in het kiezen van de juiste drukker voor jouw boek(en).

Als ik door jou mijn binnenwerk laat maken, hoeveel correcties mag ik dan doorgeven nadat ik de eerste versie terugkrijg?

Het is niet de bedoeling dat je nog hele zinnen, alinea’s en woorden gaat aanpassen, tenzij je een woordje bent vergeten of dat je spelfouten ziet. Zorg dat je, voordat je je document aan mij geeft, zeker weet dat je het manuscript zo netjes mogelijk inlevert (persklaar). De eerste 5 tot 10 correcties zijn gratis (afhankelijk van het gekozen pakket). Correcties buiten de pakketbundel, kosten €25 euro per 15 correcties.

Als ik begin met je binnenwerk, maak ik eerst een opzet van de hoofdstukken en speciale pagina’s (mochten deze er zijn). Deze stuur ik eerst naar je door ter goedkeuring. Pas als de stijl is goedgekeurd, begin ik met het vormgeven van je boek. Je hoeft je dus op voorhand geen zorgen te maken dat je de stijl als een correctie moet zien, omdat we hier eerst samen een beslissing over maken.

Dit waren de meest gestelde vragen. In de algemene voorwaarden (die je ook moet ondertekenen als je een dienst bij me afneemt) staat nog meer informatie waar je misschien nog wat aan hebt om jezelf gerust te stellen en/of te informeren.